Direct na Beat The Sun had ik nog een aantal extra vrije dagen gepland in Chamonix. Gedurende die dagen heb ik veel nagedacht, onder andere over mijn persoonlijke doelen. Mijn sportieve doelen voor de rest van 2016 én 2017 waren daar zeker een onderdeel van. Het leek me tof om in 2017 weer een grote uitdaging aan te gaan. Misschien wel de bekendste marathon ter wereld, de marathon van New York City…

 Inmiddels is het een aantal werken geleden dat ik op woensdag middag een uitnodiging per mail krijg van Imo Muller, de uitgever van Runnersworld Magazine. Het is een uitnodiging voor een running event waarvoor hij diverse ‘runfluencers’ uitnodigt. Het enige wat de uitnodiging mij verteld is dat het event “Run Recover Repeat” heet, dat Susan Krumins en Robert Lathouwers aanwezig gaan zijn en dat we hardloop beelden zullen krijgen welke geschoten worden met drones.

“Susan, jij rent toch wel gewoon mee een rondje? Anders neem ik je gewoon op mijn rug..!”

Eenmaal aangekomen bij het evenement wordt mij de titel al snel duidelijk. De afgelopen tijd heeft het zuivelmerk Vifit zich bezig gehouden met het ontwikkelen van een nieuwe sportlijn. Een lijn die sporters gaat ondersteunen in een effectief herstel na hun sportieve inspanning. Hiervoor hebben ze onder andere onderzoek gedaan naar de perfecte samenstelling tussen eiwitten en koolhydraten (waaronder dus ook suiker). Tijdens “Run Recover Repeat” krijgen we niet alleen informatie over sportvoeding en herstel, maar maken we ook kennis met de energierepen, eiwitshake en sportdrank die onderdeel maakte van Vifit Sport.

Een groot deel van de informatie die we krijgen, staat in het teken van één van de meest extreme lichamelijke inspanningen: het lopen van een marathon. Iets waarvan ik denk: “joh, daar heb ik toch geen ervaring mee”. Iets wat waarschijnlijk meer mensen denken, als ze überhaupt aan sportvoeding denken. Alleen is Vifit sport ook zeer zeker bedoelt voor de minder extreme manieren van sport, dus ook voor mijn 10 kilometer tot 10 Engelse mijlen loopjes, gelukkig!

Een nieuwe uitdaging? Oké! Ik ben alvast gestart!

Ondanks dat bleek het evenement toch al snel in het teken te staan van de hele marathon. Vifit namelijk wilt namelijk in November met tien hardlopers naar New York om samen met hen de TCS New York Marathon te gaan rennen. Waarbij de reis daarnaartoe volledig in het teken zal staan van “Run, Recover, Repeat”: hard trainen, veel aandacht voor herstel en nog meer kilometers maken. Dit alles onder volledige begeleiding van Vifit en Robert Lathouwers of Susan Krumins.

De vraag is: “Gaat een van deze koffers samen met mij naar de TCS New York City marathon?!”

Deze tien deelnemers gaan zij selecteren aan de hand van een aanmeldingsprocedure, waarbij ze de meest enthousiaste en opvallende aanmeldingen zullen meenemen. Hierbij gaan Runnersworld, Vifit Sport Robert Lathouwers en Susan Krumins een gezonde combinatie kiezen tussen amateur hardlopers en lopers die veel actief  zijn op social media. Als ik mee wil doen, zal ik dus kans moeten maken op de plek voor de “Runfluencers”.. Óf en hoe ik dat doe, lees je misschien binnenkort…!

Hoe zorg jij dat je na je (sportieve) inspanning herstelt voor de volgende? 

Write A Comment