Als je ergens in gelooft en er vol voor gaat, is alles mogelijk. Dat is naar mijn mening een goede mindset, omdat je op die manier meer voor je kansen durft te gaan en minder in belemmeringen denkt. Daarnaast is het ook zeer zeker iets waar ik zelf in geloof.  Maar je moet je er alleen niet blind op staren, want in sommige gevallen is er meer nodig dan alleen wilskracht.

Inmiddels train ik zes weken gericht op de TCS New York City marathon. Zoals ik in mijn vorige blog schreef, moest ik daar erg aan wennen. Vaak ging ik gewoon lopen of naar de gym omdat ik zin en tijd had. En meestal bedacht ik vlak voor óf zelfs tijdens de trainingen wat en hoelang ik dat ging doen. Dat is nu wel anders.

En dat is niet het enige dat anders is, want nog nooit liep ik zoveel kilometers per week. Met zeker twee lange duurlopen en een kortere training per week zit ik al snel op  zo’n 45+ kilometer per week. Dat ben ik zeker niet gewend en dat valt ook echt niet mee. En dat betekent dat alleen een schema volgen zeker niet genoeg is om een mooi resultaat te krijgen.

Naast het plannen van welke trainingen ik in de week wil lopen, moet ik dus ook beter gaan plannen wanneer precies (welke dag en tijdstip) en zorgen dat ik buiten deze trainingen en werk voldoende rust neem. Zeker niet altijd even makkelijk. Aangezien ik minimaal twee keer per week na werk ga trainen, vraagt dat dus ook extra planning wat betreft eten. Daarom kook ik eigenlijk altijd grotere porties, zodat ik de helft kan bewaren in de vriezer of de koelkast.

Een goed bord pasta geeft me energie. Naast dat het veel koolhydraten bevat, maak je me er ook gewoon heel erg gelukkig mee!

Komende weken ga ik mij focussen op structuur: trainen op vaste tijden, boodschappen en maaltijden goed plannen én ook zeer zeker voldoende slaap. Met name dat laatste is iets dat er vaak bij in schiet, maar dat in deze fase van mijn trainingsschema niet mag ontbreken.

Run, Recover, Repeat betekent dus veel meer dan alleen zorgen voor de goede voeding na het sporten.. En dat wordt mijn focus voor de komende weken.

QTA: Hoe zorg jij dat je naast het trainen en drukke leven voldoende rust?

Write A Comment